..Selamat Datang di Blog Unit Kebudayaan Betawi ITTelkom...

Sabtu, 28 Juni 2008

Report UKB @ PMB1

Laporan ni kayaknye dimulei dari sehari sebelon hari pertame PMB-1.

Senen/23-Juni-2008
Ni hari, dari pagi, mpok-mpok UKB ude pade kumpul di Palm House(salah satu kosannye nak UKB, Gusma) buat ngebahas lagi bahan-bahan jualannye same bikin Es-Buah nyang kalo kerennye orang sono bilangnye Cocktail (bacanye : kokteil). Nah, pas banget dah ni, Masternye es Buah alias Ibunye Gusma pas lagi ade di Bandung. Masak dah mereka semue ampe sore...
Malemnye, mulai dah tuh yang laen pade sibuk ngerjain macem-macem buat ngehias stand. Nah, nyang paling rame, pas ngluarin si Bang O'On(ondel-ondel UKB-ITTelkom). Bang OOn akhirnye keluar juga dari tempat peristirahatannye[halah :p] di SC lt-2 n dirapiin same dipakein lagi sarung ame selendangnye. 

Selasa/24-Juni-2008 (hari-1)
Dimulai dari jam7, anak-anak ude pade kumpul di stand buat gerapiin stand same nyiapin makanannye. Seperti acara-acara UKB lainnye, nyang cowok dresscodenye Setelan bang-jampang, buat nyang cewek, Baju kebaye-simple ame rok bahan. Tapi, emang bener, si-Ayu nyang bajunye udeh kayak mpok-mpok banget dah.. hohoho...
Alhamdulillah, hari ni kite selain konsultasi-in anak-anak 2008, kite juge punya menu spesial KHAS BETAWI :
1. Kerak Telor (Pan kite langganannye si-Bapak :))
2. Nasi Uduk betawi
3. Es Buah
4. Roti Buaye (Beli di anak Himatel ;P)
5. Cetak Poto (Potonye jangan dimakan, ye?! :p)
6. si Bang O'on (O'on masih blon beraksi, masih mejeng aje di stand.. hehe..)

Rabu/25-Juni-2008 (hari-2)
Ni hari, kite banyakan ngurus jualan... same aje si kyk hari pertama, tapi, hari niy Kulkasnye si Ferdy nyampe juga di stand... minumannye jadi kagak usah bolak balik diambil, dah..
Oh iye, hari ni, roti buayenye udah abis.. jadi kagak dijual lg, dah.. hoho.. 
Akhirnye Bang O'on beraksi juga pas sore-sore. Dy keluar dari stand dan keliling. Bokabnye si-O'on (Sony.. hohoho) kagak mau ngendarain, alhasil, ketuanye aja dah nyang ngendarain. Banyak nyang minta poto bareng, lho! hehehe.. senangnye...^^

Kamis/26-Juni-2008 (hari-3)
Yah.. acara PMB1 bntar lagi kelar. Tapi, anak-anak maleh makin semangat. Ade nyang semangat balanja di-stand laen :p, ada nyang semangat poto-poto, ade juga nyang semangat ngitungin duit keuntungan.. hohoho... 
Karena Es-buahnye laku keras, Ni hari kite jualannye Es Jeruk (nyang orang sono bilangnye Orange Squash (bacanye : oren skuos)). Ajieb bener dah pake nasi uduk + kerak telor. hohoho... (^0^)v 
Nah, bang O'on hari ni keluar lagi pas siang Bolong. jadinye, makin banyak orang nyang minte poto bareng.. hoho... Ade orang jepang ame orang maluku juga nyang minta poto bareng, lho... hoho... jadinye, PMB1 makin rame, dah, pas bang O'on keluar (mode NARSIS on (^0^)v)
PMB kelar, waktunye beres-beres, dah... semuanye pada smangat, lho!!! 

Pesan-Kesan :
PMB1 Mantebs bener dah!! Anak-anak UKB ITTelkom bener-bener kompak. (^0^)/ Trims Banget buat semua pihak yang udah ngebantu kelancaran PMB1 UKB ITTelkom. Thanx buat para UKB-ers nyang masih bisa nyempetin waktu di UKB walau banyak juga ksibukan di tempat lain. semangat buat semuanye... (^0^)/

Poto-poto :
gb1. Si Abang Ketua (^0^)v

gb2. Pare pelanggan + si Mpok Ayu nyang make baju merah

gb3. Bang Wisnu, Bang Sony ame Bang O'On

gb4. Abang Vicky, Mpok Lia & Ayu, Abang Udin & Sony + Bang Oon nyang-lagi-botak 

3 komentar:

tomfreakz mengatakan...

weiss akhirnya terealisasi juga ya ni UKM...
Padahal dulu cuma diskusi aja di students.

BTW, membernya wajib orang betawi semua ato campur?

hehe,
salam

Dimaz Arno mengatakan...

Cakep dah ah,

dulu pan pas jaman aye kagak ada nyang beginian.

Top dah, lestarikan budaya Indonesia

Salut

UKB ITTelkom mengatakan...

Wah..makasih banyak buat abang-abangnye sekalian.

Buat Bang Tomfreakz, kite terbuka kok buat umum.^^ sape aje nyang mau ngelestariin budaye Betawi, kite terime buat gabung.

Buat Bang Dimaz, Makasih banyak deh, ye buat dukungannye^^

Doain UKB ITTelkom biar terus eksis n maju, yee.. ^^


VIDEO GALLERY

SILAT GOLOK


Ondel-Ondel Biola version